Přejít na obsah stránky

Info

Vážení zákazníci, ve dnech 22.-24.5. budou z technických důvodů uzavřena naše zákaznická centra včetně pokladny. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení. Energie AG Kolín

Již od roku 2013 si každoročně, vždy 19. listopadu, připomínáme Světový den toalet. Pro nás, občany rozvinutých zemí, je toaleta...

Již od roku 2013 si každoročně, vždy 19. listopadu, připomínáme Světový den toalet. Pro nás, občany rozvinutých zemí, je toaleta naprostou samozřejmostí. V jiných částech světa si musí lidé vystačit jen s otvorem v zemi nebo toaletami na veřejných místech. Jsou vystaveni riziku veřejného ponížení, infekčních onemocnění a potenciálnímu násilí. Téměř čtvrtina populace (tj. až 2,5 miliardy lidí) nemá bohužel přístup k pitné vodě, kanalizaci a v neposlední řadě k toaletám.

Něco málo z regionální historie. Ve 2. pol. 20. století nepatřily v tehdejším Československu splachovací toalety k běžnému vybavení domácnosti. Standardem se domácí splachovací WC stalo až s masivní výstavbou panelových sídlišť. Do té doby museli občané chodit na společnou toaletu v patře.

V číslech – osoba spláchne za den průměrně 8 x = 30 l pitné vody.  

A co do odpadu nepatří? Mrkněte na dlouhodobý projekt DOODPADU www.doodpadu.cz, který se zaměřuje na osvětu v oblasti odpadní vody.

Přejít na navigaci